Door op 7 januari 2015

Onze CdK en de vraag aan hem, waarom?

Niet lijfelijk aanwezig geweest bedacht ik mij gisterenavond dat ik de Nieuwjaarspeech van onze CdK van Drenthe wilde horen. Een man waarmee ik vanuit de vertrouwenscommissie de laatste maanden prettig heb samengewerkt (?) en een partijgenoot bovendien! Onze CdK, in z’n performance, ook deze keer weer, meer dan constant, totaal herkenbaar, geheel volgens verwachting, maar …… vanwaar die uithaal naar de gemeenteraden, en waarom op deze manier?

De door onze CdK gedane uitspraken moesten eerst even indalen voordat ik doorhad dat ook wij als gemeenteraad in Assen in de vuurlinie van zijn opmerkingen lagen.

Wat heeft deze gemeenteraad, afgelopen maart geïnstalleerd, van doen met de perikelen van die daarvoor? Of bedoeld onze CdK de ongeveer 15 ‘oude’ raadsleden die er nog zitten? En dan nog, als voorzitter van de vertrouwenscommissie heb ik tijdens een raadsvergadering in juni 2014 bij het aanbieden van de profielschets voor de nieuwe burgemeester, vele en pittige vragen van de CdK mogen beantwoorden. Een van de meer belangrijke was de vraag of er een streep kon worden gezet onder de ‘affaire Heldoorn’ en of deze ‘affaire’ niet (negatief) meer van invloed was/is op het functioneren van de gemeente Assen, de gemeenteraad in het bijzonder?? Als reactie op mijn antwoord dat van negatieve invloed geen sprake meer was/is zette onze CdK er een streep onder, sloeg het betreffende boek dicht!!

En dan op 7 januari 2015, ten aanzien van het gehele volk in zijn eigen finest hour de zweem van disfunctioneren van gemeenteraden loslaten gelardeerd met opmerkingen als roddel en achterklap, de waan van de dag die regeert en muggenzifterij?? En bedankt. Dit geeft de burger moed en de leden van deze gemeenteraad in het bijzonder, … of niet?

Zou mooi zijn als onze CdK er nog eens op terug zou willen komen in de raad van Assen, … maar alleen als onze CdK het wil begrijpen hoe fout zijn woorden zijn gevallen.

Martin Sagel, fractievoorzitter