Door op 28 januari 2014

Vragen gebruiksvriendelijkheid gemeentegids 2014

De inwoners van de gemeente Assen hebben inmiddels de nieuwe uitgave 2014 van de gemeentegids ontvangen. Naar aanleiding van deze vernieuwde en verkorte uitgave kwamen bij de PvdA vragen en opmerkingen binnen van inwoners van onze gemeente.

Ook bij de PvdA fractie leven vragen en wel de volgende.

  1. Wat is de reden dat het college het welkomstwoord niet door de burgemeester, maar door de wethouder mw. Beenen heeft laten optekenen. Het is altijd een goede gewoonte geweest om het welkomstwoord door de burgemeester te laten noemen. Met alle respect overigens voor mevrouw Beenen, het gaat uiteraard niet om haar persoon.
  2. In de verkorte uitgave ontbreekt nu de informatie over de gemeentelijke producten en diensten. In de uitgave van 2013 betrof dit ruim 25 pagina’s. Voor veel oudere inwoners was dit informatie die zij nu moeten missen. Voor deze ouderen, die nog lang niet allemaal op de digitale snelweg zitten, wordt nogal eens te gemakkelijk verwezen naar een digitaal adres.
  3. Wel is er voor de ontbrekende pagina’s, 25 pagina’s aan advertenties/reclame in de plaats gekomen. Waarom heeft het college gekozen voor minder informatie en meer reclame.

Voor de gemeentegids is ook dit jaar weer de opdracht gegaan naar een uitgever uit het zuiden van ons land. Mede naar aanleiding van de werkloosheid in onze regio, had het college de keus moeten maken voor een uitgever in onze eigen regio. Waarom is opnieuw de opdracht gegund aan de huidige uitgever?

De PvdA fractie wacht de reactie van het college af.

Hilly Vrieling