Door op 3 januari 2017

2017, hoe verder?

Ik wens iedereen in alle opzichten een voorspoedig 2017!

Maar,  …… volgens mij wordt het op veel momenten ook een ongewis en spannend jaar, zowel lokaal, landelijk als in de wereld. Zo maar een paar zaken in willekeurige volgorde; wat te denken van de verkiezingen in eigen land, de groeiende tweedeling in de maatschappij, de inauguratie van Trump, het vervolg van de transitie in het sociale domein, de ontwikkelingen in het Midden Oosten,  wel of niet Ice World en/of het FOC in Assen, de situatie van het sensorcluster, de herleving van ‘de koude oorlog’, etc, etc.

Hoe dan ook, we zullen ons in Assen (moeten) beperken tot wat in onze eigen mogelijkheden ligt, en dat op zich is al een hele opgave. Er is veel te doen!

Over enige tijd is er het moment van de waarheid voor onze partij tijdens de verkiezingen voor de 2e kamer. Op 15 maart aanstaande weten we, na een periode van campagne voeren,  waar we staan als PvdA anno 2017. Ik blijf optimistisch en reken op het uiteindelijke inzicht bij veel kiezers dat de PvdA als regeringspartij heeft bijgedragen aan het behoud van de gezonde economische basis van Nederland en tegelijkertijd veel heeft gedaan en wil doen aan sociaal en maatschappelijk beladen onderwerpen. Toegegeven, je moet daarover wel even goed nadenken maar dan zijn de (recente) wapenfeiten er wel degelijk en is het (concept) verkiezingsprogramma erg herkenbaar als PvdA programma .

Maar er zijn ook tegenvallers, althans zo ervaar ik ze. Zo vind ik onze landelijke stellingname in het asiel en immigratiebeleid niet in orde en lijkt het er op dat veel PvdA leden worstelen met dit onderwerp. In Assen zijn we (ook) vanuit de PvdA  druk geweest voor de gebroeders Isaacs en lezen we elke week wel iets over een Afghaans gezin in Emmen, waar ook de PvdA het voortouw heeft genomen om het gezin te steunen en het asiel- en immigratiebeleid aan de kaak te stellen.

Evengoed, wij zullen ons het komende jaar als fractie weer volledig inzetten om het PvdA geluid in de lokale politiek te laten doorklinken en hopen u te ontmoeten tijdens een van de raadsvergaderingen, fractievergaderingen, de ledenbijeenkomsten en/of de themabijeenkomsten. Wanneer deze staan gepland is via onze website te achterhalen; wees welkom!

Met vriendelijke groet,

Martin Sagel,

Fractievoorzitter.