Door op 10 april 2013

Bijdrage begroting 2013

De fractie van de PvdA gaat in de behandeling van de begroting 2013 akkoord met het de begroting en stelt voor om te komen tot een lijst met mogelijkheden om 6 miljoen euro te bezuinigen vanaf 2014. Zij wil aan de hand van die lijst een open discussie voeren over de noodzakelijk te nemen maatregelen. Daarbij worden wat de fractie betreft alle mogelijkheden bekeken. Uitgangspunt bij de bezuinigingskeuzes is dat de meest kwetsbaren in de stad buiten schot blijven. Ze vraagt het college om voor het einde van het jaar met een lijst van mogelijkheden te komen naar de raad.

Infrastructuur

De PvdA is trots op het bouwen aan de stad. De afgelopen periode is hard gewerkt aan voorzieningen als de Nieuwe Kolk, het Museum en het Archief. Op dit moment wordt hard gewerkt aan de infrastructuur van de stad en wat de fractie betreft opent de stad in 2014 verder haar deuren. De fractie is van mening dat naast de investeringen en bijdragen die de gemeente pleegt in de stad in de toekomst ook meer gevraagd mag worden van de ondernemers ten behoeve van de reuring en de kwaliteit van Assen. Dit geldt met name voor de evenementen en festivals.

De fractie uit haar zorgen over de exploitatie van de Nieuwe Kolk en vraagt zich af of de voorgestane verzelfstandiging van Plateau wel door moet gaan. Zij doet verder aan het college de oproep om in de sport het vooral te zoeken in synergievoordeel.

Sociaal beleid

Het, mede door de PvdA, ontwikkelde Meedoenbeleid zal in de komende jaren structureel moeten worden verankerd in het gemeentelijk beleid. Het is voor inwoners, juist in een tijd dat veel onzeker is, van belang dat zij optimaal van de voorzieningen in onze stad gebruik kan maken. Er zal extra inzet gepleegd moeten worden in het bereiken van de mensen die in armoede verkeren. Als suggestie geeft de fractie het college de instelling van een anonieme meldlijn armoede mee.

Financieel

De fractie wil graag in het voorjaar samen met betrokkenen keuzes maken in het beleid voor 2014 en verder om zo Assen gezond en in balans te houden.

Voor de integrale bijdrage kunt u hier klikken.