Door op 3 maart 2017

Campagne brief

Beste leden,

De twee laatste weken tot aan de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart zijn ingegaan. We willen een zo goed mogelijk resultaat voor onze kandidaten  Cindy Vorselman en Harm Brouwer halen en daarom vragen we iedereen om mee te helpen.

Wat gaan we nog doen:

Zaterdag 4 maart:
Vanaf 10.00 uur voeren we campagne in Noord Drenthe. Van 10.00 tot 12.00 uur in Eelde en van 14.00 tot 16.00 uur in Nieuw Roden.
Van 13.30 uur tot 16.30 uur staan we ook op het koopmansplein, Assen.

Woensdagmiddag 8 maart:
Voeren we campagne op de warenmarkt in Assen.

Donderdag  9 maart of vrijdag 10 maart:
‘Meer rood op straat’ bij winkelcentrum nobellaan en in de wijk. Datum en tijdstip komen op de website en sociale media te staan.

Zaterdag 11 maart:
Vanaf 10.00 uur staan we bij het winkelcentrum Vredeveld, Assen-Oost.
En van 13.30 tot 16.30 uur staan we op het koopmansplein,  Assen.

Op de verkiezingsdag, 15 maart, gaan we vanaf 7.00 uur verkiezingsflyers uitdelen
bij het NS- en Busstation in Assen.

Wilt u helpen? Dan zien we u vraag op één van de genoemde dagen. Heeft u vragen? Of wilt u een verkiezingsposter of makelaarsbord, neem dan gerust contact met ons op.

Met hartelijke groet,

Cindy Vorselman-Derksen: [email protected]
Geert-Jan van Halen: [email protected]
Harriet van Es: [email protected]
Henk van der Rijt: [email protected]
Contact opnemen kan ook via: 06-45164479 of [email protected]

PS vergeet niet onze resultaten:

  1. De economie groeit weer. Er is meer werkgelegenheid . Meer mensen hebben vast werk. De koopkracht stijgt (gemiddeld 800€ per huishouden), ook voor mensen met bijstand of AOW.
  2. De belastingkorting voor laagste inkomens is verhoogd: Lagere inkomens houden per maand dus meer over.
  3. Jaarlijks 100 miljoen extra voor de bestrijding van armoede en voor schuldhulpverlening.
  4. 100 miljoen euro structureel voor armoedebeleid, in het bijzonder voor werkenden met een laag inkomen en ouderen met een klein pensioen
  5. € 100 miljoen extra, structureel, om arme kinderen mee te kunnen laten doen.
  6. AOW-uitkering is de afgelopen vier jaar meegestegen met de loonontwikkeling.
  7. Gelijk loon voor gelijk werk: voor vrouwen, voor jongeren vanaf 21 jaar, voor werknemers uit het buitenland.
  8. De allerhoogste inkomens (vanaf vier keer modaal) dragen meer dan 1500 euro netto extra bij aan onze verzorgingsstaat. Topinkomens zijn begrensd. We hebben de strengste bonuswetgeving van Europa: Dankzij het PvdA-beleid van de afgelopen jaren is de Nederlandse financiële sector dus een stuk gezonder en eerlijker geworden.
  9. Belastingontwijking is aangepakt: Extreem vermogende mensen kunnen hun belastingplicht niet meer ontlopen door simpelweg naar België te verhuizen.
  10. De zekerheid van fatsoenlijk werk: er is een nieuw sociaal akkoord, discriminatie op de arbeidsmarkt wordt, de positie van flexwerkers is verbeterd, 5% meer loon voor ambtenaren, militairen, docenten, en er is een convenant gesloten over verkoop van eerlijke kleding (tegengaan kinderarbeid).
  11. Een plek voor collega’s met een beperking: In tien jaar 125.000 banen bij gewone bedrijven en de overheid voor mensen met een arbeidshandicap. Afspraak voor 30.000 beschutte werkplekken.
  12. Het moderne werken: De kinderopvangtoeslag is verhoogd voor alle ouders, vaderverlof is uitgebreid, 60 miljoen voor kinderopvang voor peuters, verhoging kindgebonden budget voor ouders met meer dan één kind; hierdoor gaan alleenstaande ouders op minimumloon er in 2015 meer dan tien procent op vooruit.
  13. De woningmarkt trekt aan: prijzen van woningen stijgen weer, en er worden meer woningen verkocht. De hypotheekrenteaftrek wordt hervormd.
  14. De inkomensgrens sociale huurwoningen is tijdelijk verhoogd naar €40.000. Voor lagere inkomens is er de huurtoeslag en houden we de sociale woningvoorraad in stand. Er zijn 16.000 extra studentenwoningen opgeleverd. Er is bijna 1 miljard euro geïnvesteerd samen met de banken, in energiebesparing van woningen.
  15. Zorg in de buurt. De wijkverpleegkundige is er voor wie zorg aan huis nodig heeft. Deze zorg is gegarandeerd. Wie de hele dag intensieve zorg en toezicht nodig heeft, kan daar altijd op rekenen. Thuis of als dat niet meer gaat, in een instelling. Er zijn duizenden extra wijkverpleegkundigen bijgekomen. De voorgenomen bezuiniging op de verpleeghuizen is geschrapt, er is per saldo extra geld naar de verpleeghuiszorg gegaan. Minstens 19.000 huishoudelijke hulpen behouden baan.
  16. Zorgkosten zijn beteugeld. De totale uitgaven van de zorg zijn nog steeds toegenomen, maar de financiële tijdbom onder de zorg is ontmanteld.
  17. Vierduizend extra docenten voor het Hoger Onderwijs. 689 miljoen euro voor lerarensalarissen, vermindering werkdruk en opleiding van leraren. 1,2 miljard euro om de kwaliteit van leraren te vergroten. Bezuinigingen op het passend onderwijs zijn teruggedraaid. Beter technisch praktijkonderwijs dat aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Geïnvesteerd in de voor- en vroegschoolse educatie voor kinderen met een achterstand. Vanuit de PvdA is een beweging op gang gekomen om schooltjes op het platteland, die vaak zo belangrijk zijn voor de leefbaarheid van een gebied, te kunnen openhouden. Vanaf 1 januari 2017 alle mbo-studenten een ov-studentenkaart.
  18. Energieakkoord: In 2020 komt 14 procent van de energie die we gebruiken uit hernieuwbare bronnen en in 2023 16 procent. Oude, vervuilende kolencentrales worden versneld gesloten en forse investeringen in windparken op zee. Belastingkorting voor zonnepanelen en windmolens. Stijging werkgelegenheid in de duurzame energie sector. Minder gaswinning in Groningen. Klimaatakkoord. Eén miljard meer geïnvesteerd in natuur.
  19. Vluchtelingen: Eén miljard extra geïnvesteerd in noodhulp, kinderpardon in 2013, bezuinigingen op de gefinancierde rechtsbijstand voor asieladvocaten zijn teruggedraaid, buitenschuld verblijfsvergunning, wet tegen kindbruiden.