3 januari 2022

Cindy Vorselman-Derksen voert lijst PvdA Assen aan

Cindy Vorselman-Derksen is verkozen tot lijsttrekker van de PvdA Assen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Vorselman-Derksen is op dit moment fractievoorzitter van de partij. Nieuwkomers Willard Bouwmeester en Omar Saleh Omar completeren de top 3.

Waardering

Voorzitter Vincent Slagt is blij dat Vorselman-Derksen de kar gaat trekken namens de sociaaldemocraten: “Wij waarderen de grote inzet, dossierkennis en politieke ervaring van Vorselman-Derksen. Ze strijdt dagelijks voor een eerlijker en rechtvaardiger Assen.” Op plek 2, 3 en 4 staan nieuwkomers. Volgens Slagt is het niet opvallend dat de leden zoveel vertrouwen hebben in Bouwmeester, Omar en Bakker: “Het zijn jonge, bevlogen mensen. Zij staan te popelen om het sociaal-democratische geluid in Assen te laten horen.” Daarna volgen PvdA’ers met veel ervaring bij de vakbond en het sociaal domein: Geert-Jan van Halen en Wiebe Hilboezen.

Nieuwe generatie

Vorselman-Derksen is trots op haar benoeming en kijkt uit naar de samenwerking met de andere kandidaten op de lijst: “De nieuwe generatie PvdA raadsleden dient zich aan. Blij om deze groep enthousiaste mensen te mogen ondersteunen in hun start in het mooie bestaan van gemeenteraadslid.”

De kandidatenlijst van de PvdA Assen ziet er als volgt uit:

  1. Cindy Vorselman-Derksen
  2. Willard Bouwmeester
  3. Omar Saleh Omar
  4. Sytze Bakker
  5. Geert-Jan van Halen
  6. Wiebe Hilboezen
  7. Roelie Goettsch
  8. Gerrit Eerland
  9. Jenny de Wal
  10. Bennie Schuurman
  11. Jaap Oosterwijk
  12. Kees Fonck
  13. Heleen Medema
  14. Vincent Slagt
  15. Fons Poelman
  16. Jelly Vellinga
  17. Ab Doppenberg
  18. Jelle Addiks
  19. Henri Ploeg