Door op 9 oktober 2013

Sociale woningbouw door gemeente Assen

Woningcorporaties worden als gevolg van de maatregelen ten aanzien van de sociale huursector uit het regeerakkoord oktober 2012 en het woonakkoord februari 2013 ernstig beperkt in hun vermogen om te investeren in o.a. nieuwbouw van woningen. Hierdoor dreigt op termijn een tekort aan betaalbare huurwoningen.


De afgelopen periode heeft het college  de mogelijkheden verkend om dit te voorkomen. De resultaten van deze verkenning zijn opgetekend in het rapport “Assen bouwt 1.0” openbare versie. Uit ons onderzoek blijkt dat de gemeente zelf sociale huurwoningen mag bouwen en dat deze in principe kostendekkend zijn te exploiteren.rapport Assen bouwt 1.0 openbare versie.

Het college stelt daarom voor vooralsnog te starten met een eerste tranche van circa 36 woningen in Kloosterveen. De gemeente richt zich primair op de bouw van sociale huurwoningen (maximale huur € 681 per maand).

Dit initiatief van de gemeente Assen geniet landelijke aandacht. Daarom zal bij de verdere uitwerking van dit voornemen in een Plan van Aanpak bijzondere aandacht worden besteed aan de communicatie.

In overleg met onze wethouder Albert Smit en de Asser PvdA fractie is besloten een dossier sociale woningbouw gemeente Assen te maken.

De webmaster