Door op 10 april 2013

Onvrede antwoorden college project werkloze jongeren bij de politie

Met verbazing en teleurstelling heeft de fractie van de PvdA kennisgenomen van de antwoorden op de vragen van de fractie in haar brief van 2 oktober met betrekking tot het project werkloze jongeren aan de slag bij de politie.

De fractie heeft ruim vier weken moeten wachten op de antwoorden, die ook nog eens geen recht doen aan de vragen. Het College geeft aan dat de geplande evaluatie aan de orde zal komen. Echter in het initiatief raadsvoorstel is niet opgenomen dat er een evaluatie zou plaatsvinden.

Dit is dus ook de reden dat de fractie van de PvdA het college vraagt naar de stand van zaken halverwege de pilot.

De pilot loopt voor de jongeren die in een BBL traject van 2 jaar via Werkplein Baanzicht in ondersteunende functies bij de politie geplaatst konden worden ten einde in september 2013

Vervolgens geeft het College aan dat eind dit jaar de evaluatie gestart zal worden en in de raadsvergadering van 14 maart 2013 de uitkomst beschikbaar zal zijn. Een paar maanden later eindigt de pilot al.

De fractie van de PvdA kan geen genoegen nemen met de antwoorden van het College en het feit dat de evaluatie niet meer dit jaar zou kunnen plaatsvinden.

Volgens de PvdA fractie moet het niet heel erg ingewikkeld zijn om via bijvoorbeeld Werkplein Baanzicht inzichtelijk te krijgen hoeveel jongeren nog aan de slag zijn bij de politie. De informatie over wat het de politie heeft opgeleverd, zou eveneens ook te halen moeten zijn voor het einde van dit jaar.