Door op 21 september 2013

PvdA vraagt landelijk aandacht voorzetting project werkloze jongeren politie

Op 7 juni  heeft het college van Burgemeester en wethouders van Assen een brief gezonden aan minister Opstelten van Veiligheid en Justitie met argumenten en het verzoek naar mogelijkheden om het project werkloze jongeren bij de politie toch doorgang te laten vinden. Op 21 juni ontving het College een kort schrijven van de Vaste Kamer Commissie van Veiligheid en Justitie, dat de brief van 7 juni van het College van Assen voor kennisgeving is aangenomen. Onbegrijpelijk voor de PvdA fractie Assen en moeilijk uit te leggen aan de andere betrokkenen.

Er wordt vaak gesproken over onze jeugd en de toenemende werkloosheid onder hen. Jongeren die zelf geen perspectief meer zien omdat ze maar niet aan de bak komen. Zij hebben zo ontzettend hard de kansen op een leer/werkplek nodig. Wij kunnen het niet maken om hen aan hun lot over te laten. De PvdA fractie Assen maakt zich grote zorgen om de toekomst van deze jongeren.

Daarom heeft Hilly Vrieling van de PvdA fractie brieven gestuurd aan Ahmed Marcouch en Mirjam Sterk om aandacht te vragen voor deze kwestie, zie bijlagen.

Eric Helmers

Bijlagen:

Brief aan Marcouch 14072013

Brief aan Marcouch 14072013-2

Brief aan Sterk 14072013