Door op 30 mei 2017

Schriftelijke vragen accommodatie ACV

In de Asser voetbalwereld zijn het zojuist afgelopen seizoen diverse successen geboekt. Assen manifesteert zich als sportstad. Dit verheugende resultaat heeft echter gevolgen, die onze gemeente aangaan als eigenaar/verhuurder van accommodatie.

Het kampioenschap van ACV in de Hoofdklasse betekent promotie naar de Derde Divisie. Om in die klasse te mogen uitkomen, worden door de KNVB eisen gesteld aan de club. Zo dient een veiligheidsverklaring te worden afgegeven en moet worden voldaan aan wet- en regelgeving voor het spelen van voetbalwedstrijden. De Licentiecommissie van de KNVB stelt vast of de club met haar accommodatie voldoet aan de gestelde voorwaarden.

Het aantal zit- en/of staanplaatsen moet tenminste 2000 bedragen, terwijl de lichtinstallatie een aantoonbare minimale gebruikswaarde moet hebben van 330 Lux. ACV beschikt op het hoofdveld niet aan zo’n installatie. Voor bezoekers moet voldoende toiletgelegenheid beschikbaar zijn, waarbij rekening dient te worden gehouden met mindervaliden, waarvoor bovendien aangepaste tribune- en parkeerplaatsen worden voorgeschreven.

Indien niet wordt voldaan aan de gestelde eisen, verkrijgt ACV niet de noodzakelijke licentie met als gevolg, dat de club niet mag uitkomen in de Derde Divisie.

Deze informatie roept vragen op.

  1. Op welke wijze draagt onze gemeente als eigenaar/verhuurder bij aan het realiseren van de gestelde eisen, zodat ACV zonder problemen de licentie kan bemachtigen.
  2. In welke mate wordt de club belast met de verhoogde gebruikerskosten?
  3. Naar verluidt geeft ACV de voorkeur aan de aanleg van kunstgras op het hoofdveld. Is het College bereid dit tot uitvoering te brengen? Zo ja, is het kunstgras dan gebruiksklaar voor het begin van de competitie?