Door op 8 oktober 2013

Schriftelijke vragen sluiting Dierenweide in Aafke’s Bosje

Per 1 oktober is de Dierenweide in Aafke’s Bosje, gelegen aan de Oranjebond, gesloten. De dieren zijn elders ondergebracht. Ten grondslag aan de sluiting ligt het niet meer beschikbaar zijn van de beheerder en een volledig vrijwilligersbestand. De gemeente is eigenaar geworden van de dierenweide, nadat een erfenis is aanvaard met de verplichting een dierenweide in het leven te roepen en in stand te houden.

Bij het beheer door vrijwilligers werden mensen met een beperking betrokken en een dagtaak gegund, die vreugdevol en naar hartenlust reeds tientallen jaren werd uitgeoefend.

Dit roept bij de PvdA fractie de volgende vragen op:

Wie is verantwoordelijk voor de organisatie en het goed functioneren van de dierenweide? Tot hoe ver strekt de aangegane verplichting in tijd en geld uitgedrukt?

Is het College van mening, dat de dierenweide een sociale, recreatieve en educatieve functie heeft? Zo ja, in welke mate is het College bereid maatregelen te treffen, die er toe leiden, dat de dierenweide cq kinderboerderij in ere wordt hersteld?

Er is sprake van een op te richten stichting. Is het College bereid hieraan medewerking te verlenen en zo ja, in welke vorm?

Snelle beantwoording wordt bijzonder op prijs gesteld, zodat mogelijke verpaupering van de opstal kan worden voorkomen.

Lees schriftelijke vragen dierenweide voor de brief aan het college.

De PvdA fractie Assen