Door op 15 maart 2017

Uitnodiging algemene ledenvergadering

Beste leden en belangstellenden,

Vandaag, 15 maart, is het verkiezingsdag. Niemand die weet hoe het afloopt, alle peilingen ten spijt. Het wordt spannend welke richting we in Nederland inslaan. Het lijkt erop dat veel partijen elkaar nodig zullen hebben in de formatie. Daarom zou het zomaar kunnen zijn dat, ongeacht de verkiezingsuitslag er een behoorlijk links accent in het kabinet komt. Laten we hopen dat Lodewijk Asscher en de PvdA erin slagen een bijdrage te blijven leveren.

Wij geloven in de verbinding. Een partij voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben, en een partij van mensen die hun welvaart en maatschappelijke mogelijkheden willen delen. De Partij van de Arbeid krijgt sneller kritiek dan anderen, omdat we nou eenmaal iets willen wat niet eenvoudig is. Een land waarin niet het recht van de sterkste, angst en zelfgerichtheid het winnen. We zoeken elke mogelijkheid te werken aan onze idealen. Dat hebben we in Den Haag gedaan, dat doen we in Assen. En ondanks dat soms partijbonzen niet helemaal scherp hebben hoe je een goed voorbeeld bent: de PvdA staat voor eerlijk fatsoen.

In deze enveloppe vindt u de agenda van de komende Algemene Ledenvergadering. We hebben een nieuw voorstel om vast te stellen wie onze lijsttrekker zal zijn voor de verkiezing van de gemeenteraad 2018. We vragen de ALV in te stemmen met een lijsttrekker verkiezing over enige tijd. Voor het opstellen van de rest van de kandidatenlijst laat het bestuur zich bijstaan door een adviescommissie kandidaatstelling. Daar hoort u in de ALV ook over.

Onlangs hoorde ik Jeroen Dijsselbloem in een interview zeggen: “de sociaaldemocratie heeft dit land mee opgebouwd en reken erop maar op dat wij zullen blijven.” En zo is het. Hoewel het geen direct antwoord is op de zorgen van mensen, het is toch wel heel bijzonder dat onze PvdA minister van Financiën weer een begrotingsoverschot kon presenteren. Vindt u niet? Zo is er nu financiële ruimte voor dingen die wel antwoord zullen zijn op de zorgen van mensen. Laten we trots zijn op wat bereikt is ondanks tegenwind en trots op het program waarmee we de toekomst in willen. Elke stem telt, dus vergeet niet positief te spreken met deze en gene!

Namens het bestuur,
Richard Frankfort, voorzitter

We maken er geen gewoonte van altijd brieven te sturen. Dat kan gewoon niet qua kosten en mankracht. Voor nu maken we nog een keer een uitzondering. Heeft u een emailadres en wilt u op de hoogte blijven geef het dan door op [email protected] (in vorige brief stond dit verkeerd).