Door op 29 juni 2017

OPROEP kandidaten Gemeenteraadsverkiezing 21 maart 2018

Gemeenteraadsverkiezing van 21 maart 2018

OPROEP voor kandidaten voor de PvdA-fractie van de gemeenteraad van Assen

Vrouwen en mannen die de PvdA een warm hart toedragen en die belangstelling hebben om vanaf maart 2018 als PvdA-gemeenteraadslid op te treden, worden bij deze uitgenodigd zich daarvoor bekend te maken. Als je je eerst wilt oriënteren over waar de PvdA in Assen voor staat, raden wij je aan kennis te nemen van de profielschets gemeenteraadslid en het PvdA-program voor de nu nog lopende raadsperiode 2014-2018 (programma staat ook op de website; het nieuwe program is nog niet vastgesteld). Eveneens bevelen wij het lezen aan van diverse beschouwingen die onder de noemer ‘wat van waarde is’ zijn geschreven en die door de PvdA zijn uitgegeven.

Aansluitend aan dit bericht tref je een sollicitatieformulier aan. Belangstellenden worden verzocht dit formulier te gebruiken dan wel in te vullen en uiterlijk 31 juli te sturen aan Henk van de Rijt, secretaris van de Adviescommissie Kandidaatstelling van het Asser PvdA-Afdelingsbestuur, p/a Abeelhout 1, 9408 DH in Assen, email: henk.vanderijt@kpnmail.

De PvdA-ledenvergadering van Assen heeft afgelopen april besloten een adviescommissie in te stellen die zal adviseren over de opname van kandidaten op de verkiezingslijst. De samenstelling van de Adviescommissie Kandidaatstelling verkiezing raadsleden voor de periode 2018-2022 is als volgt:

Michèl Berends
Fien Heeringa,
Harry Tupan
Henk van de Rijt (secretaris)
Fons Poelman (voorzitter)

Voor vragen kan je contact opnemen met de secretaris van de adviescommissie Henk van de Rijt, e-mail: [email protected]. De commissie is voornemens in augustus met kandidaten gesprekken te voeren.

De ledenvergadering heeft eveneens gekozen om een lijsttrekkersverkiezing te organiseren. Daarvoor hebben zich de volgende personen gemeld: Natasja Lubbers, Henry Ploeg, Martin Sagel en Albert Smit. Deze verkiezing vindt begin september plaats.

Voor alle duidelijkheid worden kandidaten erop gewezen, dat de PvdA-verenigingsstatuten bepalen, dat kandidaten minimaal 6 maand voor de officiële kandidaatstelling (5 februari 2018) als partijlid moeten zijn ingeschreven. Denk erom: dat is dan uiterlijk 5 augustus 2017!

De Adviescommissie Kandidaatstelling.

PvdA sollicitatieformulier Gemeenteraadsverkiezingen

Adviescommissie Kandidaatstelling Raadsverkiezing 2018

PvdA oproep gemeenterraadsverkiezingen 2018